Sunday, July 20, 2008

Secate li se... muke nase

Interesantna vest koju sam procitao je da je Zimbabwe pustio u opticaj novcanicu od 100 milijardi Z dolara! To budi ne bas tako lepe uspomene na devedesete godine kod nas. Vreme kada su nule na novcanicama vredele manje od macje kake, novcanice stampane na bezvrednom - lako iskopirljivom papiru ( jer nikome nije bilo bitno) i vreme kada za te novinice nije bilo sta da se kupi u prodavnicama.

E to se sada desava u Zimbabweu nekada najbogatijoj africkoj drzavi, od januara i 10 miliona do jula sa 100 milijardi. A za te pare ne mogu kupiti ni ceo hleb. Eto sta je politika Mugabea ucinila na svu africku muku, ali svako ima svog slobu u svoje vreme.

Tada tih godina sam imao rezerve koje sam trosio sa prijateljima, izlazio i svenarodnu muku utapao u alkoholu. Moram priznati da smo se lepo provodili ( ono cega se secam), dok nije nestalo para, sto se poklopilo sa skidanjem nula i sa pocetkom mog radnog staza.

Kakva su Vasa secanja na ta vremena?

1 comment:

Sylvie said...

samo da primetim da nema svako svog slobu, nego ima srbija, albanija, nemacka pred hitlera itd. neki su ipak malko pametniji:-)